Extra zekerheid met het BOVAG Garantiefonds Rijscholen


Sinds 1 januari 2010 bestaat het BOVAG Garantiefonds Rijscholen (BGF).

Als je bij een BOVAG-rijschool een lespakket aanschaft en dat vooruitbetaalt, krijg je garantie! Mocht je rijschool onverhoopt failliet gaan, dan mag je de opleiding afmaken bij een andere BOVAG-rijschool. Een extra zekerheid die alleen BOVAG-rijscholen kunnen bieden.

Hoe werkt het?

Als een BOVAG rijschool onverhoopt failliet mocht gaan, dan kun je de vooruitbetaalde rijopleiding afmaken bij een andere BOVAG-rijschool in de omgeving. Neem hiervoor contact op met BOVAG Bemiddeling via telefoonnummer 0900-2692268 (35 eurocent per minuut). Het BGF keert geen geld uit, maar betaalt de factuur voor het voltooien van je rijopleiding aan de vervangende rijschool. Alle vooruitbetaalde lessen vallen onder het BGF, dus je bent nooit je geld kwijt.

Het BGF is van toepassing op de rijbewijscategorieën AM, AVB, AVD, B en BE. Vooralsnog is het niet van toepassing op andere categorieën en beroepsopleidingen.

Voorwaarden

Wanneer je aanspraak wilt maken op het BGF, moeten er drie documenten worden overlegd:

  1. Een bewijs van betaling;
  2. Een ingevulde BOVAG Lesovereenkomst. Deze moet voorzien zijn van uw handtekening;
  3. Een ingevulde (BOVAG) leskaart. Op deze leskaart staat op welke datum het lespakket is gestart, hoeveel lessen reeds zijn gegeven en wat de aard is van het rijlespakket (aantal lessen, al dan niet inclusief examen, etc.).

Zonder deze drie documenten kun je de opleiding niet afmaken op kosten van het BGF. Het is dus belangrijk dat je van je rijschool de BOVAG Lesovereenkomst en een (BOVAG) leskaart krijgt bij aanvang van de opleiding. Vraag hier dus altijd naar, dan weet je zeker dat je geen enkel risico loopt.